RANDIZZ ÚGY, MINT A PROFIK!

nevtelen-10.jpg
Fajfenntartásunk érdekében a tökéletes pár egyik, ha nem a legfőbb feladata egy tizen-huszonéveit taposó férfinak. A hosszú próbák sorozata leginkább sok-sok kellemetlen találkozóban merül ki. Lássuk a randizás hét égető problémáját, melynek megoldókulcsát kizárólag brit tudósok tanulmányai alapján állítottam össze.

  1. Randira hívás

    Az első lépés, hogy egyáltalán rászánod magad: felveszed a kapcsolatot álmaid nőjével, és elhívod randizni. Nem az őskorban élünk, nyugodtan lehet neten megejteni a dolgot, de ha sokat találkoztok, személyesen is tökéletes. Ahhoz, hogy legyűrd a félelmed, tisztázd magadban, hogy semmi veszítenivalód nincs. Maximum nemet mond - na és? A legnagyobb fegyvered a határozottságod, még ha egy kis felkészülést is igényel. Na, de mi legyen a mondat? Nincs biztos tipp, és túlgondolni sem kell, a lényeg, hogy ne kertelj, nem apádnak vallod épp be, hogy egyest kaptál fizikából.

    Néhány bevethető ötlet:

    ,,Egyszerűsítsük le a dolgokat, és randizzunk a héten, mit szólsz?"
    ,,Van egy jó hírem: abszolút nem gátol minket semmi abban, hogy jobban megismerjük egymást. Igyunk meg egy kávét a napokban!"
    ,,Egytől tízes skálán mennyire indokolatlan, ha elhívlak randizni?" (személyes kedvenc) 
    ,,Akárhogy számolom, nekünk randiznunk kell egymással!"

  2. Helyszín

    Az első randinál a legfontosabb, hogy jobban megismerkedjetek, ezért ne mozival indíts, inkább egy kávézással. Ha nem fixáltátok le előre, hogy merre töltitek az időt, légy kezdeményező! Nyilván dumáltatok már eleget ahhoz, hogy nagyjából be tudd lőni, milyen programnak örülne, hova ülne be, stb. A "nem tudom", "dönts te" sosem játszik! Dobj be két-három javaslatot, aztán majd elmondja, mihez lenne kedve. Fontos, hogy olyan helyre vidd, ahol komfortosan érzi magát, ne te legyél a szempont. Előzékeny legyél, ne mulya. Csávó vagy: határozott, lehengerlő, asszonnyátevésre szakosodott titán!

  3. Ruha

    Ígérem, nem fogom minden pontnál hangsúlyozni, hogy add önmagad, de ne vegyél fel olyan göncöt, amit soha az életben nem hordanál, csak a randi kedvéért húzod fel. A ruhatárad kedvelt darabjaiból válogass, azok közül viszont lehetőleg az elegánsabb cuccokat. Egy cipő körbetörlés, póló/ingvasalás csodákra képes, de itt se ess túlzásba: a zakódat majd felveszed az évfordulón.
     
  4. Vonzalom

    Odafelé úton azon gondolkozol, hihetsz-e az internetnek, és a hölgy profilképére reagáló közel kétszáz embernek? A félve megnyitott "fényképek róla" mappában sem találtál elrettentő, gólyatáborban sátor elé hányós fotót, mégis aggódsz a személyes találkozástól? Sajnos benne van a pakliban, hogy nem fogtok tetszeni a másiknak, ettől még nem dől össze a világ. Ahogy azzal sincs gond, ha a neten teszed meg az első lépést, de a stresszt hatványozottan csökkenti, ha már láttátok egymást élőben. Utóbbi esetben mindketten tudjátok, hogy mire számítsatok, és nem jut eszetekbe a hamburgeres fotók tanulsága: ,,a kép csak illusztráció".

  5. Kínos csend

    Amitől talán a legtöbben félnek, az az óráknak tűnő hallgatás, amikor se te, se a kiszemelt hölgyemény nem szóltok egy szót sem. Kaparod a körömágyadat, próbálsz a pillanat töredéke alatt valami említésre méltó eseményre visszaemlékezni, de a Gyűrűk Urán kívül semmi. Kerülitek a szemkontaktust. Rimánkodsz, nehogy az időjárást kelljen felhoznod. A megoldás egyszerű: miről beszélsz a legszívesebben? Csak ideig-óráig tudod más fényben felmutatni magad, ezért nyugodtan adhatod önmagad már az elején (klisé 1.0). Ha semmi nem ugrik be, csak kezdd el a mondatot: ..múlt héten történt, hogy.. - valamit úgyis szülni fogsz, a csendnél biztosan kevésbé kínosat. Ha szinte minden feldobott labdára igen-nem válaszokat kapsz, lehet, hogy szimplán nem vagytok egy hullámhosszon, ilyenkor a csend is jelzésértékű lehet.

  6. Bók

    Mindenki szereti, ha megdícsérik a külsejét-belsejét, ezért nem kell ráparázni, nyugodtan dícsérd meg a jányt. Nem kell kötőszóként használni a "degyerebevagy"-ot, de nehogy már azt feltételezze rólad, hogy haverkodni hívtad el. Szem, ruha, mosoly, hang, alak, bármire küldj egy kedves megjegyzést. A lényeg, hogy ne legyen tolakodó és erőltetett.

  7. Stressz

    Hiába vannak kötélből az idegeid, aki randizik, általában stresszel az elején. Ha érezhetően nem nyúltál bele a friendzone-ba, megnyugtatlak: a csaj is legalább annyira ideges, mint te. Ő is izgult azon, hogy mit vegyen fel, hogy ne legyen kínos csend, hogy vonzónak találd. Ezt most vegyük úgy, hogy le se írtam, de merd elhinni, hogy te is kellesz a lánynak! Az esetek 90%-ában mindketten randinak veszitek a találkozót, főleg, ha az első pontban leírtak szerint jártál el. Ha pedig láthatóan töri magát, hogy jól érezzétek magatokat, és tudja, hogy nem barátkozni akarsz, mi a Voldemorton stresszelsz?

Kommenteld be saját tapasztalataidat, egy tetszik-re klikkelés nem nagy fáradtság, és vezessük le a stresszt együtt itt, vagy kövesd le frusztrációimat a Facebook oldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapralehiggadok.blog.hu/api/trackback/id/tr7114734007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Holnapra lehiggadok

Friss topikok

süti beállítások módosítása